Project Vakkanjers

Voor het vak Onderzoek en Ontwerpen bij het Technasium heeft de tweede klas VWO meegedaan met een project van Vakkanjers.

Leerlingen uit heel Nederland zijn dit schooljaar aan de slag gegaan met deze bijzondere opdracht. Dit betrof een opdracht vanuit het Van Gogh Museum en ASML. De challenge "In het licht van Vincent" heeft de leerlingen uitgedaagd op zoek te gaan naar manieren om de verhalen van Vincent en de beleving van zijn schilderijen nieuwe dimensie te geven.

Vanuit de hele klas is het groepje van Maria, Linde en June gekozen om een filmpje met hun idee in te zenden. Met hun originele idee en mooie ontwerp van een heus Van Gogh café voor in het museum werden de meiden uitgenodigd om op 15 juni naar de finale in Eindhoven af te reizen. Vol goede moed en met een beetje spanning zijn we naar Eindhoven vertrokken. Daar werden we ontvangen door de organisatie van Vakkanjers. Er waren 10 finalisten die om beurten hun idee mochten presenteren in een pitch van 2 minuten ten overstaan van de jury.

Na een juryoverleg van 15 minuten kwam de uitslag.
Helinium heeft een mooie derde plaats bereikt! Hetgeen gezien de concurrentie een heel mooi resultaat is.
Media
  • Vakkanjers