Expositie ‘Een nieuw leven voor tweedehands producten’ van Technasium-leerlingen in de Bibliotheek

Een nieuw leven voor tweedehands producten. 

Momenteel is er in de Bibliotheek Zuid-Hollandse Delta een expositie te zien van Technasium-leerlingen van Helinium.
Tweede klas vwo-leerlingen van Helinium zijn de afgelopen 8 weken voor het vak Onderzoek en Ontwerpen bij het Technasium bezig geweest met een project in samenwerking met Kringloop Warenhuis Hellevoetsluis.

De opdracht was: een ‘nieuw leven’ voor tweedehands producten bedenken.
Steeds meer producten worden afgedankt en naar de Kringloopwinkel gebracht. Sommige producten vinden vrij snel een nieuwe eigenaar, andere producten worden minder makkelijk verkocht. Het idee was om de producten in een nieuw jasje te steken, waardoor ze weer onder de aandacht worden gebracht.

Om te zorgen dat de jeugd, ook nog op een fatsoenlijke manier op de aarde kan leven is er verandering nodig. Uit onderzoek is gebleken dat we niet 10%, niet 50%, maar zelfs 80% meer efficiënt moeten worden ten opzichte van nu om te zorgen dat de aarde leefbaar blijft. Er ligt hier een grote uitdaging voor ons allen!

In eerste instantie hebben de leerlingen marktonderzoek gedaan naar de meest afgedankte producten. Vervolgens kregen de leerlingen per groepje € 10 euro te besteden in Kringloop Warenhuis Hellevoetsluis. Ze mochten dit vrij besteden om een aantal producten aan te schaffen. Hiermee moesten ze een ‘product’ bedenken met een nieuwe ‘gewilde’ functie.
Deze nieuwe producten zijn vervolgens gepresenteerd aan de docenten en de opdrachtgevers. De meest creatieve ideeën zijn bedacht: een spel voor jong -en oud, een nachtkastje en een plantenbak. Al deze producten zijn nu te bezichtigen in de Bibliotheek Zuid-Hollandse Delta.

Ook zijn er in de vitrine een aantal speeltuinprojecten terug te vinden. Deze zijn gemaakt door de eerstejaars Technasium-leerlingen.
Media
  • Bibliotheek