Week van de Gezonde Jeugd

10 tot 15 juni 2024 was de Week voor de Gezonde Jeugd. Met elkaar op weg naar een gezonde samenleving en een gezonde toekomst. Een viering van sport en beweging in Voorne aan Zee met De Jeugdolympiade 2024. 

Voorne aan Zee heeft in die week diverse activiteiten georganiseerd om het belang van sport en beweging te benadrukken. Woensdag 12 juni was de Nationale Buitenspeeldag, met diverse sport- en spelactiviteiten verspreid over de gemeente. Wethouder Aart-Jan Spoon deed actief mee, er werden nieuwe watertappunten geopend en het sport- en beweegakkoord werd officieel ondertekend door het kernteam en wethouder Daan van Orselen.

De week werd afgesloten met de Jeugdolympiade, een evenement dat sport en beweging onder jongeren stimuleert. Dit evenement biedt jonge atleten de kans om deel te nemen aan verschillende sportieve activiteiten en competities. De nadruk ligt op plezier, sportiviteit en gemeenschapszin, en het ontdekken van talenten. Leerlingen van het Helinium hebben deze activiteiten op beide locaties begeleidt, wat natuurlijk een geweldige manier is om hun vaardigheden verder te ontwikkelen.

Wethouder Daan van Orselen, onze rector Corina de Bruin-Althusius, en de buurtsportcoach Mark van der Haven openden het evenement officieel. Kinderen uit groep 5 streden in teamsportverband bij HC Voorne en namen deel aan diverse atletiekonderdelen bij VV Hellevoetsluis. Een goede samenwerking tussen deze clubs, Gemeente Voorne aan Zee, Helinium, de deelnemende basisscholen en Stichting PUSH is onmisbaar.

De Jeugdolympiade is een prachtig initiatief om kinderen te stimuleren een actieve leefstijl te omarmen en de waarde van sport en teamgeest te ervaren.