Expositie ‘Een nieuw leven voor tweedehands producten’ van Technasium-leerlingen

Een nieuw leven voor tweedehands producten

Van 1 juli t/m 1 september zal er in de Bibliotheek Zuid-Hollandse Delta een expositie te zien zijn van Technasium-leerlingen van Helinium.
Tweede leerjaar HAVO en VWO van Helinium zijn afgelopen 8 weken voor het vak Onderzoek en Ontwerpen bij het Technasium beziggeweest met een project in samenwerking met Kringloop Warenhuis Hellevoetsluis.

De opdracht was: een ‘nieuw leven’ voor tweedehands producten bedenken.
Steeds meer producten worden afgedankt en naar de Kringloopwinkel gebracht. Sommige producten vinden vrij snel een nieuwe eigenaar, andere producten worden minder makkelijk verkocht. Het idee was om de producten in een nieuw jasje te steken, waardoor ze weer onder de aandacht worden gebracht.

Om te zorgen dat de jeugd, ook nog op een fatsoenlijke manier op de aarde kan leven is er verandering nodig. Uit onderzoek is gebleken dat we niet 10%, niet 50%, maar zelfs 80% meer efficiënt moeten worden ten opzichte van nu om te zorgen dat de aarde leefbaar blijft. Er ligt hier een grote uitdaging voor ons allen!

In eerste instantie hebben de leerlingen marktonderzoek gedaan naar de meest afgedankte producten. Vervolgens kregen de leerlingen per groepje € 10 euro te besteden in Kringloop Warenhuis Hellevoetsluis. Ze mochten dit vrij besteden om een aantal producten aan te schaffen. Hiermee moesten ze een ‘product’ bedenken met een nieuwe ‘gewilde’ functie.
Deze nieuwe producten zijn vervolgens gepresenteerd aan de docenten en de opdrachtgevers. De meest creatieve ideeën zijn bedacht: een fles -en glazenrek van wandelstokken, een speelhuis van platenspeler, een disco-robot van diversen materialen. Al deze producten zijn nu te bezichtigen in de Bibliotheek Zuid-Hollandse Delta.
Media
  • IMG_20220701_122405
  • IMG_20220701_122425
  • IMG_20220701_122447