Zoek & meer

Vakroutes Techniek en Mens & Dienstverlenen

De vakroute

 

De opleidingsroute voor jongeren die graag de handen uit de mouwen steken. En iets met techniek of iets met of voor mensen willen doen. De vakroute is een opleiding in het vmbo waarbij veel wordt samengewerkt met het mbo en werkgevers. Hierdoor kunnen leerlingen hun vmbo diploma en hun mbo diploma halen. En worden ze opgeleid voor beroepen met een goede kans op werk.

 

Helinium heeft een vakroute Techniek en een vakroute Mens & Dienstverlenen.

De vakroute kenmerkt zich door het leren en oriënteren in de praktijk vanaf jaar 1.  Zodat praktische ingestelde jongeren gemotiveerd een vak kunnen leren.

De eerste 3 jaar bestaan naast de algemene vakken uit veel beroepsgerichte praktijklessen, bedrijfbezoeken en gastlessen.

 

Bij de vakroute Techniek maken leerlingen kennis met de beroepsrichting Produceren, Installeren & Energie.

 

Bij de vakroute Mens & Dienstverlenen zijn dat de richtingen Zorg & Welzijn en Economie & Ondernemen.  Vanaf jaar 3 loopt de leerling stage en heeft de leerling de mogelijkheid om het beroepsgerichte examen af te ronden. Ook kiest de leerling een beroepsrichting die bij hem of haar past en die een goede kans op werk biedt.

Leerlingen lopen bijvoorbeeld stage bij een loodgietersbedrijf, in een winkel, bij een elektriciën of bij een kinderdagverblijf. Daar waar je het beste leert hoe de praktijk in elkaar steekt.

 

Na het 4de jaar stromen de leerlingen door naar het mbo, en gaan ze zich verder ontwikkelen. Na 5, 6 of 7 jaar hebben leerlingen een vmbo én een mbo diploma.

En zijn ze klaar voor een beroep op mbo niveau 2, 3 of 4.


De vakroute: leren in de praktijk!