Roosterwijzigingen & meer

MAVO Plus

Kiezen voor MAVO Plus

 

Als je op Helinium kiest voor MAVO Plus, dan kies je naast je ‘gewone’ MAVO-programma voor ‘plusdelen’. Helinium vindt het belangrijk dat je al je talenten ontwikkelt. Aan jou de keuze waar jouw talent ligt.

Ben je sportief, dan kies je voor MAVO Sport; extra lessen sport en diverse clinics en speciale lessen.

Wil je je liever op cultureel gebied ontwikkelen dan is extra Beeldende Vorming of de Theaterklas misschien meer iets voor jou.

Maar misschien ben je meer een uitvinder! In onze MAVO Techno leer je onderzoek te doen, te ontwerpen en uiteindelijk je idee ook uit te voeren. Technische ontwerpen maken moet dan wel je interesse hebben. Alleen iets voor jongens? Dachten we niet. Steeds meer meiden ontdekken dat techniek niet iets van vieze handen en zwaar werk en zelfs dan! Steeds meer meiden ontdekken de techniek en ze zijn er goed in!

Is de techniek, sport of cultuur niets voor jou dan hebben we nog een plus het VTO: het extra vreemde talen onderwijs. Extra Engels, Duits of Frans kan je verder helpen in onze wereld. Je vervolgstudie of je werk is al lang niet meer beperkt tot Nederland. De wereld ligt aan onze voeten en die verover je makkelijker als jij je talen goed spreekt. En lekker meegenomen, al die extra aandacht voor de vreemde talen levert  je extra internationaal erkende certificaten op.

Na twee jaar MAVO Plus stroom je door naar de derde. Om de belangrijkste keuze voor de toekomst goed te laten verlopen, volgen alle leerlingen in leerjaar drie het praktijkvak Dienstverlening en Producten. Samen met de mentorles geeft dit vak een goed beeld van de verschillende beroepssectoren op het MBO.

In de vierde klas doe je examen MAVO in zes eindexamenvakken. Excellente leerlingen kunnen kiezen voor een zevende vak. Dat is zeker een aanrader als je daarna nog de HAVO wil doen. Helinium biedt naast alle reguliere vakken de mogelijkheid om de volgende vakken in het examenpakket te kiezen:

  • Sport (LO2)

  • Theater (Podiumkunsten)

  • Kunst (Beeldende vorming)

  • Dienstverlening en Producten.