Ouderen en jongeren dansen samen (Re) Connect / Voorstelling 9 oktober

Wat betekent eenzaamheid in een post coronatijdperk? Verschilt de betekenis voor ouderen en jongeren? En wat is er nodig om je verbonden te voelen met jezelf en de wereld om je heen? Dit zijn vragen die centraal staan in het dansonderzoek dat onze dansdocent Marjolijn Breuring opgezet heeft.

Met 10 ouderen (waarvan twee pensionado) vanaf 60 jaar en 6 leerlingen van leerjaar 2 tot en met leerjaar 6 is er door middel van het delen van persoonlijke verhalen, ervaringen en herinneringen gezocht naar antwoorden. Tijdens de repetities zijn deze vertaald naar theatrale dans. Zo is er toegewerkt naar een dansvoorstelling waarin tijdens het proces gelachen en gehuild is, persoonlijke verdieping gevonden is en begrip is ontstaan voor elkaar. Heeft dit de onderlinge verbinding tussen de deelnemers versterkt? Komt het zien tijdens de voorstelling! Na afloop is er gelegenheid zelf met de voetjes van de vloer te gaan!

Initiatiefnemer Marjolijn Breuring werkt sinds 1993 als docent dans aan Helinium. Als ervaren docent van werken met jongeren maakte ze kennis met een Haags dansinitiatief voor ouderen (Holland Dance festival) en raakte geïnspireerd door het effect dat het dansen op het welzijn van ouderen had, de verhalen die verteld werden en het plezier en de vriendschap die gedurende het project ontstonden.

Toen in Hellevoetsluis het “Fijn je te zien”- project GOUDEN DANS werd gedaan, heeft ze zich aangesloten om research te doen naar de praktijk van zo’n project en heeft zelf ook een repetitie geleid. De deelnemers aan het GOUDEN DANS project waren enthousiast en keken uit naar een vervolg project. Met het traject naar deze voorstelling toe is hier gehoor aan gegeven, maar hoe kan het ook anders, met de toevoeging van jongeren!

De voorstelling is te zien op zondag 9 oktober in Theater Twee Hondjes, om 15.00 uur. Kaarten zijn te koop via www.theatertweehondjes.nl. Voor meer informatie: www.marjolijnbreuring.com

Media
  • groepsfoto Re-Connect