Zoek & meer

HAVO

Kiezen voor HAVO


Als je bij ons voor de HAVO kiest dan krijg je alle mogelijkheden om het beste uit jezelf te halen. Het beste uit jezelf halen in een prettige en veilige leeromgeving vinden wij belangrijk. Op onze HAVO-afdeling draait het om jou. Jij gaat ontdekken waar je goed in bent en wij helpen je daarbij.

Ons hoofddoel is om onze leerlingen competent te maken om succesvol een HBO studie te kunnen doorlopen. Motiverend onderwijs, leren door te doen, zelfverantwoordelijkheid en een goede relatie zijn daarbij onze bouwstenen.

Een team met bevlogen docenten, mentor en teamleider staat voor jou klaar.

In de brugklas krijg je naast de gewone vakken zoals Nederlands, Engels en wiskunde ook het vak onderzoek & ontwerpen (O&O). Tijdens twee projecten maak je bij O&O kennis met het Technasium. Vanaf leerjaar twee kun je dit vak kiezen en je kunt er zelfs examen in doen. Meer hierover kun je lezen onder het kopje VWO stroom.

 

Als HAVO leerling kun je ook deelnemen aan programma’s zoals de sportklas, de theaterklas en Anglia.

 

In de eerste weken zorgen we ervoor dat jij je zo snel mogelijk goed voelt op Helinium. We beginnen met een introductieweek waarin je nader kennismaakt met de school, je mentor en je klas. In die week leer je elkaar goed kennen. In de rest van het jaar hebben we ook nog genoeg andere leuke activiteiten. Je zal je snel thuis voelen op de HAVO.


Mocht je vragen hebben neem gerust contact op met mevr. M. van Sorgen, teamleider HAVO.

E-mail: mailto:m.vansorgen@helinium.nl