Roosterwijzigingen & meer

Tom de Koning (VWO5) is de beste ontwerper 2017 tijdens Junior TU Delft.

14 februari 2017
Tom heeft dit jaar meegedaan aan het ontwerpprogramma DiDe Chairs van Junior TU Delft en won daarbij de eerste prijs van de vakjury voor de door hem ontworpen stoel. Junior TU Delft is een onderwijsprogramma dat speciaal is ontwikkeld voor ambitieuze leerlingen uit 5 en 6 VWO. Het doel is om excellente studenten een extra uitdagend studietraject aan te bieden. Na een selectieprocedure kunnen leerlingen worden toegelaten en wij zijn er trots op dat Tom de Koning uit VWO 5 van Helinium dit jaar is toegelaten.

In vier bijeenkomsten hebben de deelnemende VWO-ers de fijne kneepjes geleerd van het computerondersteund ontwerpen en computergestuurd produceren met een lasersnijder. 

De opdracht hield in het ontwerpen van een zitelement (stoel, bank, …) en het maken van een 1:5 schaalmodel van hun ontwerp uit hout. Naast creatieve en technische aspecten werd tijdens de bijeenkomsten ook aandacht besteed aan marketing. Op de vijfde bijeenkomst, vrijdag 10 februari, presenteerden de leerlingen aan een publiek van ouders, vrienden en afgevaardigden van hun school hun ontwerpen. Volgens de begeleiders van de TU waren de werkstukken van behoorlijk hoog niveau en vergelijkbaar met die van eerstejaars studenten van de afdelingen bouwkunde en industrieel ontwerpen.  Tom’s stoel had als “unique selling point” een flexibele rugleuning waardoor de vakjuryleden zijn stoel unaniem als beste ontwerp aanwezen.