Roosterwijzigingen & meer

Sportdag tweede klassen VMBO B/K Helinium groot succes.

08 juni 2017
Het is vrijdag 2 juni 2017. De zon schijnt en het is half negen als de leerlingen van LW2A, LW2B en BK2H klaar staan om met de sportdag te beginnen. Er staat een vol sportief programma op hen te wachten. We starten met voetbal en touwtrekken. De teams voetballen in een halve competitie tegen elkaar en moeten het daarna op krachtsonderdeel touwtrekken tegen elkaar opnemen. Al snel worden er verhitte hoofden waargenomen en kan je zeggen, dat de strijd is losgebarsten. Onder de bezielende leiding van 3 leerlingen uit VWO 5, die voor BSM (Bewegen, sport en maatschappij) hebben gekozen, verlopen de wedstrijden zeer sportief. Bijna nergens een onvertogen woord, en zo zien wij gymnastiekleraren dat graag.

De uitslagen worden uitstekend en zeer secuur verzameld en verwerkt door 3 geblesseerde leerlingen. Deze mochten vanwege blessures helaas niet meedoen aan de sportdag.

Het sporten, dat gaat niet in de koude kleren zitten en het gepuf, gesteun en gehijg is dan ook niet van de lucht. En eerder van het snakken naar lucht, na de zoveelste sprint die getrokken is.

Gelukkig is er af en toe ook tijd voor pauze.

De dag wordt beëindigd met een estafette van de 8 ploegen tegen elkaar. Hier blijkt Duitsland (LW2A) over sterke lopers te beschikken. Met speels gemak wordt de tegenstand op achterstand gezet en de overwinning binnen gesleept. Spanje (BK2H) wordt 2de en Italië (LW2A) 3de.

Het leek heel spannend te gaan worden, maar de gedoodverfde eindkampioen Duitsland kan zijn faam van op het laatst toeslaan niet waarmaken, waardoor uiteindelijk Italië (2x 1ste en 1x 3de) de eindoverwinning kan pakken. Spanje (BK2H) ging er met de 3de plaats vandoor.

Opmerkelijk is wel, dat de teams op de eerste en tweede plaats allebei uit LW2A komen. Een clean sweep van deze klas !!!!!

 

Al met al een zeer geslaagde dag.

Iedereen bedankt voor de inzet en sportiviteit.

 

Niek Blom