Zoek & meer

Sportdag eerste en tweede klassen Vakcollege M&D Helinium groot succes

18 juni 2018
Het is vrijdag 15 juni 2018. Aan het eind van de projectweek staat een sportochtend gepland. De temperatuur is prima voor een sportdag en het is half negen als de leerlingen van het vakcollege M&D klaar staan om deze dag te beginnen. Er staat een vol sportief programma op hen te wachten.


De teams Tjoekballen (soort handbal), Burchtballen (pilonnenroofspel) in een halve competitie tegen elkaar en moesten het daarna op het krachtsonderdeel touwtrekken tegen elkaar opnemen. Al snel werden er verhitte hoofden waargenomen en kon je zeggen, dat de strijd was losgebarsten. Onder de bezielende leiding van 11 leerlingen uit VWO 5, die voor BSM (Bewegen, sport en maatschappij) hebben gekozen, verliepen de wedstrijden zeer sportief. Bijna nergens een onvertogen woord, en zo zien wij leraren dat graag.

De uitslagen werden uitstekend en zeer secuur verzameld en verwerkt door de BSM-ers. De geblesseerde leerlingen werden ingezet om hun klas aan te moedigen, koffie te brengen bij de docenten of de stand bij te houden. Deze mochten vanwege blessures helaas niet meedoen aan de sportdag.

Dat sporten, gaat je niet in de koude kleren zitten en het gepuf, gesteun en gehijg is dan ook niet van de lucht. Maar eerder van het snakken naar lucht, na de zoveelste sprint die getrokken is.

Gelukkig was er af en toe ook tijd voor pauze.

De eerste en tweedejaars klassen speelden een aparte competitie.

Bij de eerstejaars leek het heel spannend te gaan worden, maar MD1C2, de gedoodverfde kampioen, kon zijn faam van op het laatst toeslaan niet waarmaken, waardoor uiteindelijk klas MD1B de eindoverwinning kon pakken. MD1C1 werd derde en MD1A ging er met de 4de plaats vandoor.

Bij de tweede klassen was het ook spannend. Daar werd uiteindelijk klas MD2A de winnaar.

MD2C1 werd 2de, MD2C2 derde en MD2B eindigde als 4de.

 

Al met al een zeer geslaagde dag.

Iedereen bedankt voor de inzet en sportiviteit.

 

Niek Blom