Roosterwijzigingen & meer

Sportdag 2de klassen VMBO B/K

06 juni 2016
Het is donderdagochtend 2 juni 2016. Het is zwaar bewolkt en er waait een flinke wind. Het is half negen als de leerlingen van VMBO 2 klaar staan om met de sportdag te beginnen. Er staat een vol, sportief programma op hen te wachten.

We starten met voetbal en touwtrekken. De teams voetballen eerst tegen elkaar en moeten het daarna op het kracht-onderdeel touwtrekken tegen andere teams opnemen. Al snel worden er verhitte hoofden waargenomen en kan je zeggen, dat de strijd is losgebarsten. Onder leiding van 5 leerlingen uit VWO/HAVO 4, die voor BSM (Bewegen, sport en maatschappij) hebben gekozen, verlopen de wedstrijden zeer sportief. Nergens een onvertogen woord, en zo zien wij gymnastiekleraren dat graag.


Vijf wedstrijden voetbal en negen keer touwtrekken, dat gaat je niet in de koude kleren zitten en het gepuf, gesteun en gehijg is dan ook niet van de lucht. Eerder van het snakken naar zuurstof, na de zoveelste sprint die getrokken is

Gelukkig is er ook tijd voor pauze. Maar na de pauze moeten de teams de krachten meten met een estafette van de 10 ploegen tegen elkaar. En maar hopen dat je het stokje tijdens het lopen of overgeven niet laat vallen. Gelukkig gebeurde dat niet en werd het een spannende strijd.

 

De winnaar van de sportdag was de ploeg, die het op alle drie de onderdelen het beste had gedaan.

De uitslag was als volgt:

10de: Engeland (LW2B); 9de: Duitsland (LW2A); 8ste: Frankrijk (LW2B); 7de: Nederland (BK2H); 6de: Spanje (BK2J); 5de: België (BK2H); 4de: Italië (LW2A); 3de: Roemenië (BK2K); 2de: Portugal (BK2J) en Zweden (BK2K) ging er terecht met overall-titel vandoor. Gefeliciteerd !!!!

Alle teams kregen een mooie herinnering voor in het lokaal van de mentor.

 

Het was al met al een zeer geslaagde dag. Iedereen bedankt voor jullie inzet en sportiviteit.

Niek Blom.

Ed Postma.

 

.