Roosterwijzigingen & meer

Sportdag 1ste klassen VMBO/LWOO

06 juni 2016
Vrijdagochtend 3 juni werd er een sportdag voor de eerste klassen VMBO en LWOO georganiseerd.

De zes teams moesten op drie onderdelen hun sportieve kunsten vertonen. Voor de einduitslag was het van belang, dat de teams op alle onderdelen goed presteerden.

Allereerst was er een tjoekbal- (= soort handbal) toernooi met na de wedstrijden een krachtmeting tegen hetzelfde team bij het touwtrekken.


Regelmatig bleek, dat een team dat bij tjoekbal had gewonnen even later het onderspit moest delven bij het touwtrekken. De wedstrijden waren veelal erg (in-)spannend en werden geleid door leerlingen uit HAVO 4 die gym als examenvak (BSM) hebben gekozen. (BSM=bewegen sport en maatschappij)


De uiteindelijke winnaar bij het tjoekbaltoernooi was een team van BK1H: Duitsland. Bij het touwtrekken was het vele malen Engeland (BK1H) dat aan het langste eind trok en dus dit onderdeel op haar naam schreef.

De ochtend werd afgesloten met een bloedstollend spannende finale bij de estafette. Tot op de laatste ronde konden er nog 4 teams als eerste de finishlijn passeren. In de laatste bocht ging er zelfs nog een loper over de kop, waardoor het uiteindelijk Nederland (LW1B) was die de overwinning van dit hardlooponderdeel naar zich toe trok.


De uiteindelijke winnaar, bezien over alle drie de onderdelen was Nederland, op de hielen gezeten door Duitsland dat helaas voor hun het niet zo super bij het touwtrekken had gedaan.

De einduitslag gemeten over dus een spel-, een kracht- en een hardlooponderdeel zag er als volgt uit:


6de plaats: Engeland (ondanks de winst bij het touwtrekken) (BK1H)

5de plaats: Frankrijk (LW1A)

4de plaats: Spanje (BK1H)

3de plaats: België (LW1A)

2de plaats: Duitsland (BK1H)

1ste plaats: Nederland LW1B)

 

Alle teams kregen een beker voor in het lokaal bij de mentor, en Nederland werd verwend met een appelkruimelvlaai.

Het was weer een bijzonder leuke en sportieve ochtend. De leerlingen hebben zich prima ingezet en vermaakt.

Dank aan iedereen die geholpen heeft om deze dag een succes te laten zijn.

N. Blom

E. Postma