Roosterwijzigingen & meer

Podiumplaats bij 1e Mainport Rotterdam Debattoernooi

18 april 2019
Helinium is op een verdienstelijke tweede plaats geëindigd bij de eerste editie van het Mainport Rotterdam Debattoernooi. Dit toernooi werd op vrijdag 12 april georganiseerd door onze vrienden van De Ring van Putten met ondersteuning van de DebatUnie en de Gemeente Nissewaard. De andere deelnemende scholen waren Scala Rietvelden, Scala Molenwatering en Reviuslyceum.

Helinium was met twee onderbouwteams en twee bovenbouwteams goed vertegenwoordigd. De teams die op de eerste twee plaatsen eindigden in de voorrondes mochten door naar de finaleronde. Onze bovenbouwteams hadden dapper gestreden, maar moesten jammer genoeg het onderspit delven tegen de sterke teams van De Ring van Putten en Scala Molenwatering. Gelukkig wist één onderbouwteams zich te plaatsen voor de finaleronde. Hierin moesten zij debatteren over de volgende stelling: “Scholen moeten klimaatspijbelaars laten nablijven om gemiste lesuren te laten inhalen.” Het team deed haar uiterste best om de juryleden te overtuigen, maar het was helaas nét niet voldoende voor de overwinning. Niet getreurd, want de debaters mogen trots zijn op hun tweede plaats.

 

Het was voor alle debaters een leerzame ervaring. Eén ding is zeker: Helinium doet volgend jaar weer mee aan het Mainport Rotterdam Debattoernooi!

 

[Afbeelding]

De prijswinnaars van links naar rechts: Senne van Wijngaarden, Lois de Trooije, Thomas Blok, Rafael van den Beemt en Stijn Lesuis.

 

Ricardo Klepke, docent maatschappijleer