Roosterwijzigingen & meer

Helinium gastheer voor buitenlandse docenten in Erasmusplus project

28 maart 2017
Van woensdag 8 tot en met zondag 12 maart waren 10 docenten uit Roemenië, Turkije, Oostenrijk en Griekenland te gast op Helinium. Heliniumdocenten en -toa’s werken met deze buitenlandse collega’s, plus nog drie docenten van het Comenius College uit Capelle aan den IJssel, al ruim een jaar samen in het CEEA internationaliseringsproject: Chemistry Experiments - a European Approach.

Daarin wordt scheikundig onderwijsmateriaal  voor de Europese Unie ontwikkeld.  In april 2017 verschijnen de CEEA producten: een boek van 500 pagina’s met 180 scheikunde-experimenten en een collectie van 180 bijbehorende YouTubevideo's over deze experimenten. Op het YouTubekanaal HeliniumTV (zie www.helinium.nl) staan nu twee van deze filmpjes en vanaf half april wordt een CEEA YouTubekanaal met alle video's vrijgegeven. Het project wordt als Erasmusplusproject gesubsidieerd door de EU.

Het programma voor vrijdag en zaterdag bestond uit twee werksessies en enkele culturele activiteiten. Men was zeer enthousiast over de gebouwen en faciliteiten van Helinium. 

Voor het meegeven van een “Nederland-gevoel” was een bezoek aan Delft en aan de Deltawerken uitgekozen. Het bezoek aan de Nieuwe Kerk en het Prinsenhof in Delft leidde direct tot vragen over de rol van onze koninklijke familie. Neeltje Jans en de Oosterscheldedam dwongen respect af voor onze strijd tegen het water. 

In augustus 2017 loopt het project ten einde.  De schoolleiders van de buitenlandse scholen hebben nadrukkelijk aangegeven na afloop van het project op een of andere manier de samenwerking met Helinium te willen voortzetten en daarbij ook leerlingen te betrekken. Op Helinium zal hier zeker over worden nagedacht. 

Meer informatie over het project: info@helinium.nl