Roosterwijzigingen & meer

Gezocht: leerlingen voor de Leerlingenraad

12 november 2018
Wat doet de leerlingenraad? De leerlingenraad vertegenwoordigt de mening van de leerlingen op school. In vergaderingen worden nieuwe ideeën besproken en worden er oplossingen bedacht van problemen die in de school spelen. Samenwerking met de MR en de schoolleiding is hierbij van groot belang. Wie zitten er in de leerlingenraad? De leerlingenraad hanteert een minimum van zeven leden en een maximum van vijftien leden. De leerlingenraad streeft ernaar leden uit alle teams te hebben.

Wat wordt er zoal besproken in de leerlingenraad?

De voornaamste activiteit is vergaderen. Dit gebeurt minimaal één keer per zes weken. In vergaderingen kunnen allerlei verschillende onderwerpen worden besproken. Denk bijvoorbeeld aan de inrichting van de aula, het aanbod in de kantine en de klachten van leerlingen.

 

Waarom lid worden van een leerlingenraad?

De leerlingen van de leerlingenraad ontwikkelen communicatieve vaardigheden. Alle leerlingen ervaren dat er naar hen wordt geluisterd en dat er snel actie wordt ondernomen. Zij kunnen daadwerkelijk invloed uitoefenen op zaken die hen dagelijks aangaan. Daarnaast staat deelname aan de leerlingenraad goed op het curriculum vitae (cv) en krijgt de leerling na afloop een certificaat van deelname.

 

Hoe word je lid van de leerlingenraad?

Iedereen met een beetje tijd en een goede motivatie kan een goede kandidaat zijn voor de leerlingenraad. Dus als je graag wilt meepraten en wilt leren over de gang van zaken op school, stuur dan een motivatiebrief naar leerlingenraad@helinium.nl.

 

Op maandag 5 november zijn de inschrijvingen voor de leerlingenraad geopend. De inschrijfdeadline is vrijdag 23 november.