Roosterwijzigingen & meer

Excursie Rotterdam CS voor H/V 2 O&O

18 februari 2017
Afgelopen woensdag zijn de tweede klas leerlingen O&O afgereisd naar Rotterdam Centraal Station, om onderzoek te doen voor hun project, waarbij ze het treinstation van de toekomst zullen gaan ontwerpen. De opdrachtgever van dit project is Prorail. Op locatie hebben de leerlingen door een gids een uur lang een rondleiding gekregen door het station, waarbij we veel uitleg gekregen hebben over het ontwerp en waarom bepaalde keuzes gemaakt zijn. Onder het station zit een prachtige fietsenstalling, waarbij fietsen boven elkaar gestald kunnen worden

 

Je kunt hier precies zien hoeveel plekken in de rijen nog vrij zijn, zodat je niet onnodig de stalling in gaat.

De letters op het station zijn van het oude station, ook de klok aan de voorzijde is oud. Bij de afbraak van het oude gedeelte mochten bewoners van Rotterdam een 'stukje oud station' mee naar huis nemen. Het heeft rijen dik gestaan om een stukje te kunnen bemachtigen.

Ook de perrons zien er prachtig uit, erg overzichtelijk en met een glazen dak, waarin zich kleine zonnepanelen bevinden.

Naast de rondleiding hebben de leerlingen, (naast het leeghalen van de AH to go), ook zelf onderzoek moeten doen. Zo hebben zij hun enquête onder bezoekers af kunnen nemen en vragen over het station moeten beantwoorden. Dit alles om een goed beeld van het treinstation te kunnen krijgen en waarop te letten bij het ontwerpen van hun eigen station.

Het was een erg leuke dag.