Roosterwijzigingen & meer

Brugklaskamp Mavo naar Esbeek

06 september 2016
Dinsdag 23 augustus j.l. was het weer zover: om 10.30 uur vertrokken 2 bussen naar Esbeek in de provincie Noord-Brabant voor het jaarlijkse Mavo brugklaskamp. De lokatie ligt in het zogenaamde Bockenrijdersgebied. Daar het bij aankomst al een goede 28 graden was, mochten de leerlingen na het inrichten van de kamers lekker zwemmen in het pas aangelegde natuurlijke meer achter de accomodatie. Daarna was er deze dag en de volgende dagen een afwisselend programma voor de leerlingen georganiseerd, hetgeen bestond uit mentorlessen, allerlei alternatieve sport – en spelonderdelen, levend stratego in het bos, een eng verhaal aanhoren, het zingen van kampliedjes bij een sfeervol kampvuur en een paar rondes bingo met bijbehorende prijsjes.

De hele week stond hoofdzakelijk in het teken van het verder kennismaken met elkaar, met de mentoren, enkele andere docenten en verdere begeleiders.

Aangezien het deze week tropisch was, hebben de begeleiders het programma regelmatig moeten aanpassen en werd er meerdere malen tijd ingeruimd voor waterspelletjes en zwemmen als er vrije tijd voor de leerlingen was.

 

Als klap op de vuurpijl was er de jaarlijkse, traditionele en inmiddels  alom bekende spooktocht.

Het pad in het zeer donkere bos werd aangegeven door rood/wit lint, olielampjes en gekleurde lichtgevende staafjes, terwijl de leerlingen allerlei “enge” figuren tegenkwamen, in hun benen werden gegrepen en bij het openen van een koffer ineens oog in oog stonden met een “hoofd”.

Gezien de reacties van de kinderen vrijdags bij het ontbijt werd deze week door hen vermoeiend, maar vooral als heel erg leuk, leerzaam en schitterend ervaren.

Tijdens het ontbijt op vrijdagmorgen werden alle docenten en begeleiders in een speech   uitvoerig bedankt en kregen zij van dhr. Roelofs nog een leuke attentie.

Echter, na het opruimen en inpakken op vrijdag moest er toen nog door de 2 bussen naar Breda gereden worden waar de leerlingen zich 2 uur lang konden vermaken in een prachtig  zwembad en kregen daar ook een lunch bestaande uit drinken, patat met en een snack.

Dinsdag 30 augustus bleek tijdens een bijeenkomst in een lokaal dat M1M de sportieve winnaar was geworden tijdens deze week. Deze leerlingen kregen de wisselbeker en nog een zakje chips.

De begeleiders hebben de indruk gekregen dat deze 70 meegaande leerlingen uit 3 leuke groepen bestaan waar op school “fijn” mee gewerkt kan gaan worden.

  

Natuurlijk kan een dergelijke week alleen maar slagen door de inzet van de mentoren mevr. Groenewoudt, mevr. Bosch en mevr. Eggermont, de begeleidende  docenten dhr. Broekhuizen en dhr. Roelofs, de extra begeleidsters Annet Roelofs en Chantal Roelofs, Brittanny de Kruif, de als extra op woensdagmiddag opgedraven begeleiders dhr. Stoppelenburg, dhr. Dröge en mevr. Tingen en de 5 Mavo bovenbouw leerlingen Christie, Imber, Romy, Ghislaine en Marissa.

Allemaal bedankt voor jullie inzet en voor het tot stand brengen van een fantastisch kamp, ook al was het voor ons allemaal een aanslag op de conditie door het harde werken, het enorm warme weer en het slaapgebrek.

Voor meer informatie en foto's verwijs ik graag naar facebook - Helinium Mavo.

 

C.I. Roelofs