Zoek & meer

2 mavo adopteert een monument

29 mei 2019
De leerlingen van 2 mavo hebben deelgenomen aan het project ‘Adopteer een monument’. Dit project is ontwikkeld door Nationaal Comité 4 en 5 mei en heeft als doel om jongeren de betrekken bij de geschiedenis van hun omgeving. Helinium heeft ervoor gekozen om ‘het verzetsmonument’ aan de Rijksstraatweg te adopteren. Dit monument herdenkt twee verzetsstrijders uit Nieuwenhoorn die in 1945 door de Duitsers zijn gefusilleerd.


In de geschiedenislessen van mevrouw Herkhof en meneer Klepke werd uitgebreid verteld over de oorlogsgeschiedenis van Hellevoetsluis en moesten de leerlingen historisch onderzoek doen naar het monument. Om het project op een leuke en educatieve manier af te sluiten, zijn de leerlingen op woensdag 15 mei (M2B) en donderdag 16 mei (M2A) naar het monument gefietst. De leerlingen hebben hier onder andere hun onderzoeksresultaten gepresenteerd en een gedichtje voorgedragen.

 

Bij M2A vond er een leuk herdenkingsonderdeel plaats: Emmy gaf een prachtig optreden door het nummer Shallow van Lady Gaga en Bradley Cooper ten gehore te brengen, onder begeleiding van het(opgenomen) pianospel van Peter.

 

Al met al vinden wij dat er twee mooie herdenkingen plaatsvonden.

 

Door: Pebbles Herkhof en Ricardo Klepke, geschiedenisdocenten 2 mavo