Ouderavond op 17 april: Help! Mijn kind verdwijnt in social media of gamen


Verdwijnt je zoon onmiddellijk in het gamen als hij thuiskomt en is het lastig om dit te onderbreken voor het avondeten? Is je dochter voortdurend met haar telefoon bezig en lijkt het ‘online leven’ belangrijker dan het ‘echte leven’? Zijn FIFA, YouTube, TikTok of Snapchat belangrijker dan sporten of huiswerk?
De digitale wereld is voor jongeren de wereld waar het gebeurt. Maar zonder het zich bewust te zijn, verliezen ze zichzelf erin. Wat maakt deze wereld nou zo verslavend en hoe ga je hiermee om als ouder? Hoe kom je erover in contact zonder in het ‘gevecht’ te geraken?

Inhoud ouderavond
Tijdens deze ouderavond gaat Laurens Veltman van Digital Awareness op interactieve wijze op deze onderwerpen in. Vanuit eigen ervaringen en theorie laat hij zien hoe het komt dat jongeren zichzelf gemakkelijk verliezen in de digitale wereld, waarom het als ouder soms lastig is ze te bereiken en geeft hij praktische handvatten om in contact te komen en bij te sturen. De inhoud wordt medebepaald door aan te sluiten op vragen en ervaringen van ouders, dus eigen inbreng is zeer welkom!
Tijdens de ouderavond geeft hij antwoord op o.a. de volgende vragen:
1. Wat zijn de meest voorkomende digitale verleidingen en hoe werken deze?
2. Hoe werkt het brein en waarom is het zo gevoelig voor de digitale wereld en social media?
3. Hoe sluit je aan bij de belevingswereld van je zoon/dochter zonder blind te volgen?
4. Wanneer gaat digitaal gedrag over in verslaving en hoe herken je dit als ouder?
5. Waarom kun je als ouder zo lastig tot je zoon/dochter doordringen en hoe kan dit anders?

Digital Awareness
Met Digital Awareness coacht Laurens Veltman mensen en organisaties om zich niet te verliezen in digitaal gedrag, zoals telefoon, social media en gamen. Hij verzorgt o.a. lezingen en workshops voor ouders, scholen, organisaties en (zorg)professionals. Hierin koppelt hij zijn persoonlijke ervaringen vanuit vier jaar gameverslaving en poker aan zijn werk als psycholoog en coach. Hij heeft geleerd om zelf de controle te houden over zijn (digitale) verleidingen en laat nu anderen zien dat ze zelf een keuze hebben: leven in plaats van geleefd worden!

Laurens schreef het handboek voor ouders: ‘HELP! Mijn kind verdwijnt in social media of gamen’ en een autobiografie over zijn gameverslaving als puber: ’Dagboek van een gameverslaafde’. 

Op www.digitalawareness.nl  vind je meer informatie over Laurens, zijn werk met Digital Awareness en beide boeken.

Media
  • download