Tweetalig onderwijs


Ons Tweetalig Onderwijs (TTO) op het VWO

Vind je Engels leuk en houd je van extra uitdaging? Dan is tweetalig onderwijs misschien iets voor jou! Je volgt dan de meeste lessen in het Engels en werkt aan internationale projecten. Doordat je zo nog meer Engels leert word je beter in elke taal. Daarnaast is de kans heel groot dat je Engels later nodig hebt bij je studie of in je werk. Zeker in onze regio -met de Maasvlakte en de haven van Rotterdam om de hoek- zijn een goede kennis van de Engelse taal en de internationale samenleving erg handig. 

Helinium biedt VWO-TTO en wanneer je voor ons TTO kiest kom je ook op het Technasium, alleen krijg je dat vak in het Engels. Naast vakken als English, history, physical education, art, mathematics, Research& Design (ons Technasium vak) volg je  nog een extra vak: Global Perspectives. Bij dat vak houd je je met de wereld om ons heen bezig. Waarom zijn we lid van de EU? Wat zijn de gevolgen van de Brexit? En hoe werken de Amerikaanse verkiezingen?  

Extra certificaten! 

Aan het einde van jaar 3 sluit je TTO af met een Cambridge examen, Cambridge Checkpoints. Je kan dan laten zien hoe goed je je Engels beheerst. De examens worden gemaakt en nagekeken in Cambridge, Verenigd Koninkrijk. 

Bij het TTO horen ook buitenlandse reizen en internationale activiteiten. Je gaat op reis naar Engeland en in Brussel op bezoek bij de EU, we organiseren uitwisselingsprojecten, je oefent voor een Speaking Contest en voor een landelijk crickettoernooi, je volgt theaterworkshops en nog veel meer.  

Organisatie 

Helinium is een openbare school. Wij vinden dat onderwijs voor iedereen toegankelijk moet zijn. Wij berekenen daarom een minimale ouderbijdrage voor TTO. In schooljaar 2021/2022 bedraagt deze bijdrage € 40,-. Daarnaast berekenen wij de kosten van de buitenlandse reizen, examenkosten van Cambridge Checkpoints en andere excursies rechtstreeks door. U betaalt dus alleen de kosten die uw zoon of dochter ook daadwerkelijk maakt. Geen enkele leerling wordt om financiële redenen uitgesloten van ons TTO. Daarom heeft onze school een regeling voor ouders die de TTO-ouderbijdrage niet kunnen betalen. Onze TTO-coördinator is de heer Hilgo Wempe en u kunt hem altijd mailen om een afspraak te maken voor meer informatie over ons TTO.  

Hilgo Wempe (TTO coördinator) h.wempe@helinium.nl