Roosterwijzigingen & meer

Onderwijs

Acht kleine kernteams vormen voor hun klassen een eigen afdeling in een van de drie fraaie schoolgebouwen van Helinium. Elk kernteam heeft 100 tot 200 leerlingen die les krijgen van een klein team vertrouwde docenten. Naast de mentor is ook de kernteamleider een bekende contactpersoon voor leerling en ouders.

De indeling van Helinium is vanaf schooljaar:
Hoofdgebouw: de kernteams voor VWO, HAVO en MAVO
TPH-1: de kernteams voor VMBO b/k, onderbouw en bovenbouw
TPH-2: het kernteam onderbouw VMBO b/k met leerwegondersteuning (lwoo)

 

Helinium gaat voor de mooiste resultaten

 

We stimuleren leerlingen om het beste uit zichzelf te halen. Met de enthousiaste inzet en deskundigheid van het docententeam op Helinium ontstaan elke keer weer bijzonder leerzame en uitdagende onderwijservaringen waar je werkelijk iets aan hebt. Het mooie is dat dit geldt voor elke leerweg die je op Helinium kunt kiezen: van de PLUS-projecten voor excellente leerlingen in VWO tot de TOP-projecten voor vakkanjers in VMBO.

 

Het Technasium voor VWO en HAVO is een fantastische uitdaging voor alle meisjes en jongens die houden van onderzoeken en ontwerpen vanuit de exacte vakken en techniek.

 

In het VMBO is in 2013 het Vakcollege Techniek gestart. Dit biedt jongeren een unieke kans om direct vanaf de brugklas te beginnen aan een opleiding voor vakkanjer in de techniek. Het vakcollege gaat na het examen in VMBO-4 zelfs nog twee jaar door in het MBO.

 

Voor leerlingen met sporttalent en gevoel voor sportiviteit, heeft Helinium speciale sportklassen. Daar krijg je twee jaar lang een middag in de week extra sportlessen en clinics. Dat gebeurt op het sportveld, in de zaal en bij sportscholen en –verenigingen.

Een internationaal diploma halen voor Engels? Dat kan al vanaf de brugklas met de extra lessen VTO Engels in het Angliaproject. Je volgt hiervoor een middag in de week speciale lessen Engels en je kunt in allerlei stappen examen doen en steeds verder komen.Een veilige en gezellige schoolomgeving vinden we heel belangrijk.Helinium is een openbare scholengemeenschap. Dat willen we ook laten zien in de manier waarop we met elkaar omgaan, zoals in respect voor mens en omgeving. Elke leerling moet zich bij ons thuis kunnen voelen!